Párban

16 tuti tipp, hogy ne tedd tönkre a házasságodat

16 tuti tipp, hogy ne tedd tönkre a házasságodat

avagy mit csinálna másképp egy elvált férfi, ha újra kezdhetné

 

A listát a témában egy különösen tapasztalt ember írta, Dan Pearce blogger, aki kétszer is elvált.

A hugát szerette volna az esküvője előtt ellátni hasznos tanácsokkal a házassággal kapcsolatban, mivel a családjukban ez egy  hagyomány, de rá kellett jönnie, hogy két válással a háta mögött nem igen tud jó tanácsokat adni. Sokkal inkább olyan tanácsokat, hogy mit ne tegyél, hogy ne tedd tönkre a párkapcsolatodat.

#1. Fogjátok egymás kezét!

Dan mikor megismerkedett a párjával, eleinte mindig fogták egymás kezét, séta közben, moziban, a kocsiban, bárhol is voltak. Idővel Dan elkezdett kifogásokat keresni, hogy túl meleg van, izzad a tenyere stb. Utólag belegondolva, az igazi ok az volt, hogy már nem akart erőfeszítéseket tenni azért, hogy közel legyen a feleségéhez.

Ha újra kezdhetné, nem engedné el többet a felesége kezét, mindig fogná és mindenhol.

 #2. Törődj a külsőddel!

A házasság előtt, mikor udvarolt a leendő feleségének, mindent megtett, hogy minél vonzóbbnak találja a felesége, igyekezett ápolt,  jó illatú lenni, a bélgázokat nem engedte ki a felesége jelenlétében. De a házasságot követően ez mind megváltozott, már nem foglalkozott azzal, hogy minél kívánatosabbá tegye magát a felesége számára.

Ha újra kezdhetné, igyekezne a legjobbat kihozni magából a házasság alatt is.

#3. Ne kritizáld a párodat!

Időven Dan úgy érezte, hogy az ő feladata, hogy rámutasson felesége gyengeségeire, és hogy felhívja a figyelmét, miben kéne fejlődnie. Bezzeg ismerettségük kezdetén ez nem így volt, hanem pont ellenkezőleg! Folyamatosan dícsérte feleségét és növelte az önbizalmát, de a házzasság után a felesége egy tojást nem tudott úgy megfőzni, hogy ne kritizálta volna minden mozdulatát.

Ha újra kezdhetné, nem kritizálná a feleségét, főleg hogy mióta vége lett a házasságának, rájött, hogy egy probléma megoldásának több helyes módja is létezhet, nem az az egyetlen jó megoldás, amit ő annak tart. Külön jó, ha dícséri a feleségét, akkor a felesége is dícsérni fogja őt.

#4. Főzz a párodnak!

Dan mindig is tudta, hogyan vegyen le egy nő a lábáról, egy romantikus vacsorával, amit maga készített. Nem is érti, miért nem főzött a párjának az esküvő után? Maradtak a konzervek és gyorskaják, ahelyett, hogy gyertyafényes vacsorával várta volna a feleségét.

Ha újra kezdhetné, havonta minimum egyszer főzne valami különlegeset csak a felesége számára.

ne_kiabalj_a_paroddal

#5. Ne kiabálj a pároddal!

Itt nem veszekedésről, vagy durva kiabálásról van szó, hanem mikor nincs kedved felkellni a tévé elől, vagy megkeresni a feleségedet, ezért inkább átkiabálsz a lakáson, hogy “drágám, nem tudod hova raktam a kocsi kulcsot?” vagy valami hasonló. A kiabálás pedig olyan követelőzően és parancsolgatóan hangzik.

Ha újra kezdhetné, akkor megkeresné a feleségét és úgy kérdezne tőle. Dan mindig is utálta ha vele kiabáltak, nem is érti, miért gondolta, hogy az normális, hogy ő kiabál a feleségével?

#6. Ne sértegesd a párodat!

Dan mindig is azt gondolta, hogy ő sosem sértegeti a feleségét, hiszen sosem hülyézte le például. De ha jobban belegondolt, többszört nevezte a feleségét makacsnak, lehetetlennek, vagy olyannak, akivel nem lehet kijönni. A sértés az sértés, és a sértések hatalmas szakadékot tudnak teremteni a kommunikációban.

Ha újra kezdhetné, akkor inkább időt kérne, és megvárná míg lehiggad, ahelyett, hogy valami sértőt mondjon a feleségének. Vagy, ha mégis mondana valami sértőt, az a szuper szexi lenne :-)!

#7. Ne légy fukar a pénzzel!

Családfenntartóként Dan mindig fukar volt a pénzzel, Megjegyezte, hogy mennyibe kerül a sampon, amit a felesége vásárol, szerinte túl sokat költ fodrászra, és túl drága dolgokat választ az étteremben. Pedig kijöttek a pénzből, és az aggódása a pénz miatt csak stresszt meg feszültséget okozott.

Ha újra kezdhetné, azt mondaná a feleségének, hogy vegyen bármit, amire úgy gondolja, hogy szüksége van, és utána megbízna benne, hogy így is fog tenni.

money-256319_640

 

#8. Ne veszekedj a gyerekek előtt!

Dan szerint egyetlen egy vitájuk sem volt annyira fontos vagy sürgős, hogy ne beszélhették volna meg később, mikor a gyerekek már nem voltak jelen. Gyerekek előtt veszekedni veszélyes és önző dolog.

Ha újra kezdhetné, soha, semmilyen körülmények között nem veszekedne a gyerekek előtt, és kitalálna egy titkos jelszót, ami azt jelenti, hogy “ne a gyerekek előtt”.  A veszekedések elhalasztásának az az előnye is megvan, hogy van idő lehiggadni, és az esetek többségében a felek rájönnek, hogy mennyire lényegtelen dolog, amin veszekednének.

A további 8 tippért kattints ide!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!